AKP iktidarı, 15 Temmuz 2016 FETÖ'nün darbe girişiminin ardından olağanüstü hal (OHAL) döneminde 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 1 Eylül 2016'dan itibaren 'kayyum' uygulaması getirdi.
OHAL döneminde getirilen bu düzenleme kalıcı hale geldi ve halen devam ediyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Hakkari, Batman, Tunceli, Siirt, Esenyurt, Halfeti, Ovacık, Bahçesaray, Akdeniz, Kağızman ve Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı.
Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akkış, 3 Haziran'da görevden uzaklaştırılarak yerine Hakkari Valisi Ali Çelik "belediye başkan vekili" olarak görevlendirildi.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 30 Ekim'de görevden alındı, yerine İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy "belediye başkan vekili" olarak getirildi.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yerine Vali Tuncay Akkoyun, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün yerine Vali Ekrem Canalp, Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan’ın yerine Kaymakam Hakan Başoğlu 4 Kasım'da "belediye başkan vekili" olarak görevlendirildi.
Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın yerine 22 Kasım'da Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yerine Kaymakam Hüseyin Şamil Sözen; Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazır’ın yerine 29 Kasım'da Kaymakam Harun Arslanargun "belediye başkan vekili" olarak atandı.
Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız'ın yerine 13 Ocak'ta Kaymakam Zeyit Şener, Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş'ın yerine 29 Ocak'ta Vali Kemal Kızılkaya "belediye başkan vekili" olarak getirildi.
Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan’ın yerine Vali Ozan Balcı "belediye başkan vekili" olarak görevlendirildi.
Kağızman Belediye Eş Başkanı Mehmet Alkan'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almasının üzerine yerine Kaymakam Okan Daştan "belediye başkan vekili" oldu.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan tutuklanarak, yerine Kaymakam Cevdet Ertürkmen "belediye başkan vekili" olarak görevlendirildi. Böylece Esenyurt'un ardından Şişli, İstanbul'da kayyumla yönetilen diğer belediye oldu.
Nefes
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist talimatı 'Hacı' kod adlı teröristten aldığını itiraf etti!84 izlenme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine atanan Derya Yanık'ın FETÖ paylaşımları ortaya çıktı!111 izlenme
Ünlülerin sosyal medyada yeni rotası, ne Instagram ne de X, artık herkes orada23 izlenme
Enflasyon yüzde 60'ı aşınca Ekonomi Bakanı istifa etti!35 izlenme
Emekli ülkücünün sokak röportajı mitinge döndü! Korkmadan her şeyi söyledi, bir kişi itiraz etmedi!33 izlenme
Tayfun Kahraman sağlık durumunu öğrenmek için 3 ay bekleyecek!10 izlenme
Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke Türkiye’nin gerçek enflasyon oranını ortaya çıkardı27 izlenme
Uzman isim o fay hattını işaret etti: "Deprem 6.5’ten daha büyük olacak"56 izlenme
Bakan Kpca açıkladı: 61.764 yeni vaka tespit edildi, 85.552 kişi sağlığına kavuşurken, 221 kişi hayatını kaybetti!
Ekonomi zirvesindeki 'anket': 'Kim kazanır?' diye soruldu, salonun yüzde 60'ı el kaldırdı
Mansur Yavaş’tan “Operasyonların ucu Ankara’ya uzanır mı?” sorusuna cevap: “Tertemiz ismimizi kirletmeye niyetimiz yok. Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok”
İmamoğlu'ndan 'ince' gönderme: 'Bu birliğin dışında kalacağım' diyen hata yapar