6 Şubat depremlerinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Güven Apartmanı'nın yıkılması sonucu 30 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.
İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, müteahhit Mesut Akar, yapı denetim şirketi yetkilileri Pınar Müftüoğlu ve Serkan Şener, proje ve uygulama denetçisi Ahmet Tamer Öztekin, uygulama denetçileri Macit Yetkin ve Mehmet Nihat Tanyol, statik proje müellifi Mehmet Öztürk ile kontrol elemanı Kazım Can hakkında "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya
İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8. duruşması, beklenen ek bilirkişi raporu henüz ulaşmadığı için ertelenmişti. Söz konusu raporda belediye görevlilerinin "tali kusurlu", dosyada yer alan tüm sanıkların ise "asli kusurlu" oldukları belirtildi.
Dün görülen 9. duruşmada, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu.
Mütalaaya göre, sanıkların neticeyi öngörmelerine rağmen eylemlerine devam ederek binanın inşaatını tamamladıkları ve bu süreçte kusurları oranında binanın yıkılmasına sebebiyet vererek çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldukları belirtildi. Savcı, sanıkların eylemlerinin "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçunu oluşturduğunu belirterek, TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmalarını talep etti.
Tutuksuz müteahhit Mesut Akar, önceki savunmalarını tekrarlayarak, adli kontrolün kaldırılmasını veya hafifletilmesini talep etti.
Sanık Mesut Akar'ın avukatı, rapor yeni eline geçtiği için inceleme yapamadıklarını, adli kontrolün kaldırılmasını veya hafifletilmesini ve mütalaaya karşı beyan için süre verilmesini talep ettiklerini açıkladı.
Diğer sanık avukatları da müvekkillerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini, rapora yazılı itirazlarını sunacaklarını ve mütalaaya karşı savunma için ek süre talep ettiklerini belirtti.
Mahkeme, sanıkların yurt dışına çıkamama şeklindeki adli kontrol kararlarına yapılan itirazları reddederek, adli kontrollerin aynen devamına karar verdi. Mahkeme, sanıklara adli kontrol hükümlerine uymadıkları takdirde CMK'nın 112. maddesi uyarınca tutuklanacakları yönünde ihtarda bulundu ve bilirkişi raporuna itiraz ile esas hakkındaki savunmalarını yapmak üzere tüm taraflara bir sonraki celseye kadar süre verdi. Bir sonraki duruşma, 19 Kasım'a ertelendi.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Süleymaniye Camii’nde restorasyonda skandal hata!178 izlenme
Muharrem İnce, son oy oranını yüzde 30’ların üstünde olarak açıkladı!542 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat’ın tutukluluğa itiraz44 izlenme
Rapor ortaya çıktı: ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında 300 milyon TL'yi kim ödemedi?33 izlenme
Özgür Demirtaş: "Üzülerek söylüyorum, çok pahalıya patlayacak"32 izlenme
'Milli İrade' gasp edildi, CHP'li Menemen Belediyesi tekbir sesleri ile AKP'ye teslim edildi!63 izlenme
İBB'nin AKP döneminde 'sadece 4 yılda' konserlere harcanan para ortaya çıktı27 izlenme
Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası! Tahliyesine karar verildi28 izlenme
Okulda müdür dehşeti! Herkesin gözü önünde öğrencisini yakasından tutarak yere savurdu!
2023 memur ve emekli maaş zam oranı belli oldu
Anıtkabir’de slogan atanlara küfür ettiği iddia edilmişti, tutuklandı!
AKP'den bir erişim engeli sinyali daha: "Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor"