Corona virüsü salgını nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına kısıtlama getirilmesi ülke gündeminden düşmüyor. Okçular Vakfı, önceki gün binlerce kişinin katılımıyla Bitlis Ahlat’ta Malazgirt zaferini kutladı. Borç içinde yüzünden ve geçen sene Özel Büyükşehir Hastanesi’ni satışa çıkarma kararı alan AKP’li Konya Belediyesi de etkinliğe katılarak, çadırlar için 319 bin lira harcadı.
Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem’de bu konu tartışılırken, konuklardan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Okçular Vakfı Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın davetlisi olarak Bitlis’e gittiğini dile getirdi. Araya giren SÖZCÜ yazarı Deniz Zeyrek, hem 30 Ağustos kısıtlamalarına hem de basın mensuplarının ayrıştırılmasına tepki gösterdi:
BÜTÜN MEDYAYI KUCAKLARSAN ‘MİLLİ’ OLURSUN
* Bilal Erdoğan ya da organizasyonu kim yaptıysa… Gazetecilerden bir grubu seçip onları götürmek, diğerini götürmemek ‘milli’ değil. Bütün ülkenin medyasını kucaklarsan ‘milli’ olursun. Aynı organizasyon niye Sakarya’daki cephelerde yapılmıyor.
BU İNSANLAR BU ÜLKE ÇİN ÖLMÜŞ
* Bu ülkeyi yönetenler neden gazetecileri alıp Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşandığı yerlere, Kocatepe’ye götürmüyor? Çanakkale’de de aynı tartışma yaşanıyor. Bu insanlar bu ülke için ölmüş, Sarıkamış’ta ölmüş, Conkbayırı’nda ölmüş.
ÇOK BÜYÜK BİR ÇİFTE STANDART
* Piri Reis gemisine gazeteciler götürülüyor. Bu bir milli mesele ise ülkedeki gazeteciler görüşlerine bakılmaksızın oraya götürülür, milli olan tavır da budur. Malazgirt için bir sürü para harcıyorsun, Malazgirt Zaferi’ni ön plana çıkarıyorsun. 30 Ağustos olduğunda mevcut rutin törenleri pandemiyi gerekçe göstererek kısıtlıyorsun, bu çok büyük bir çifte standart.
İYİ Parti’nin seçim otobüsüne çirkin saldırı!43 izlenme
CHP’li vekillere 217 dava dosyası!79 izlenme
Öztrak: "Tarlaya galoşla giren ilk siyasi oldu"106 izlenme
Karşısında yandaş gazeteci olmayınca, AKP Gn. Bşk. Yrd. Ravza Kavakçı zor sorulara yanıt veremedi !4029 izlenme
Belediye başkanı görevden alınmıştı: Ceyhan Belediyesi’ni kimin kazandığı belli oldu!26 izlenme
Müjdat Gezen 4. imzayı attı: Ama bu böyle gitmez266 izlenme
AKP'den Merkez Bankası'na "seçim için para ver" talimatı!163 izlenme
Maden patronlarına müjde (!) Talanın önü açıldı!16 izlenme
6 yıl önce özel jetiyle Yunanistan'a künefe getirten iş insanı, her şeyini kaybedip iflas etti!
Yangın bölgesindeki yurttaşların 'Sayenizde!' diyerek tepki gösterdiği A Haber yayını kesmek zorunda kaldı!
Bu sefer en zehirlisi çıktı: 'Ciddi' koduyla Türkiye'ye geri gönderdiler
Gaffar Okkan suikastında tutuklu kimse kalmadı