Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin ve ‘Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ sözünün yazılı olduğu bayraklarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’ncü yıl dönümünü kutlamak için Atatürk'ün huzuruna çıkmak istedi. Ancak HKP üyeleri Anıtkabir’e alınmadı.
Anıtkabir’e girişi engellenen HKP üyeleri adına HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran Tandoğan Meydanı’nda açıklama yaptı. Kıran, Anıtkabir’de düzenlenen törende bir grubun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, ‘Reis’ ve ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganları atmasına sert tepki gösterdi.
Kıran özetle şu ifadeleri kullandı:
“30 Ağustos Zaferimizin 100. yıl dönümünde, 30 Ağustos Zaferimizin mimarı, Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün bu portresini ve Mustafa Kemal Atatürk’e ait ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünü taşıyan bu pankartın Anıtkabir’e girmesine izin vermeyen, bu utancı taşıyanlar da tarih karşısında bunun hesabını vermekten kurtulamayacaklardır. Bu emri verenler, bunu yaşama geçirenler de Mustafa Kemal Atatürk’e bu 100. yılında bunu reva görenler de bağımsız mahkemelerde yargılanacak ve hak ettikleri cezayı er geç bulacaklardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda reislerine ‘yaşasın’ diye slogan attıranlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünün ve pankartının Anıtkabir’e girmesine izin vermiyorlar.”
Gerçek Gündem
Uzaya giden ikinci Türk yeryüzüne iner inmez 'Atatürk' dedi: "Büyük Atatürk'ün Nutuk'taki sözleri benim için en büyük öğretilerdendir, Atatürk ve Türklükle gurur duyuyorum"40 izlenme
Şehir hastaneleri yine eleştirilerin odağında! Hastane harcamaları sağlıkçılara ayrılan bütçeden ödeniyormuş!64 izlenme
Ekrem İmamoğlu iktidara seçim sonuçlarını hatırlattı! "Millet size demokrasi dersi verecek"10 izlenme
AKP'liler ile MHP'liler Manisa'da birbirine girdi!588 izlenme
Rolls-Royce, 2500 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor27 izlenme
California Üniversitesi'nde Cumhuriyetimizin 100. yılına özel İstiklal Marşı'mız çalındı38 izlenme
2018 Asgari ücret zammıyla dananın kuyruğu kopacak! Asgari ücret zammı belli oluyor…1521 izlenme
Dolar/TL 30,40'ın üzerinde: Döviz kuru neden yükseliyor?18 izlenme