Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül ve AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile birlikte şehirde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını ve çevre projelerinin son durumunu değerlendirdi.
Bakan Kurum, “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm” hedefi kapsamında Gaziantep’te sağlıksız ve riskli yapıların bulunduğu mahallelerde yaşayan yurttaşları güvenli konutlara kavuşturmak amacıyla TOKİ başkanlığında, büyükşehir belediyesi ile 2 bin rezerv konut üreteceklerini duyurdu. Kurum, Gaziantep Millet Bahçesi’ni de valilik binasının bulunduğu alana yeşil yollarla bağlayarak yaklaşık 120 bin metrekare büyüklüğünde bir yeşil alanı Gaziantep’e kazandıracaklarını ifade etti.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, proje kapsamında valilik binasının millet bahçesine bağlanıp yıkılacağını savunan Gaziantep Şahinbey Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan, valilik binasına yaklaşık üç yıl önce 5 milyon TL’lik bir tadilat harcaması yapıldığını ifade etti.
Şencan, şunları kaydetti:
“1984 yılında açılarak proje yarışmasıyla mimarisi belirlenen, ödüllü bina olan Gaziantep Hükümet Konağı yıkılıyor. Bu şehrin insanlarına, STK’lerine sorulmadan tek adam zihniyeti ile alınan bu karar kabul edilemez.
Bu şehrin tarihine, dokusuna, yapısına, simgesine dokunmayın, yeter artık. Aldığınız kararlar bu şehrin insanını ilgilendiriyor, siz bu binaya çirkin diyorsunuz ama yaptığınız ucube binalar ortada. Dünyanın en eski şehri olan Gaziantep yaşayan bir şehir olmalı.”
https://www.gercekgundem.com/guncel/244744/3yilonce5milyontlharcananbinaninyerinemilletbahcesi
Tutuklu İBB görevlisi cezaevinde kalp krizi geçirdi21 izlenme
Aralarında Reynmen, Hasan Can Kaya ve Çakal vardı: Gözaltına alınan 11 kişi hakkında flaş gelişme24 izlenme
Katar olayını bir de Hüsnü Mahalli'den dinleyin 'Suudiler ve Katarlılar vahabidirler, Türklerden nefret ederler !'11854 izlenme
70 kilometre mesafedeki plajda iki farklı hayat: Gazze'de sefalet, İsrail'de eğlence34 izlenme
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu: 23 Haziran’daki maçı 5-0 alacağız88 izlenme
Lübnan'ı kana bulayan saldırının detayları: Mossad inanılmaz saldırıyı böyle gerçekleştirdi49 izlenme
Destek verdiği için özür dilemişti... 'Alın size başkanlık sistemi'100 izlenme
Cumhur İttifakı'na kendi seçmeninden 'fatura' şoku!49 izlenme
İskenderun’da can pazarı… Yüzlerce hasta ve sağlık personeli enkaz altında
Rize yetmedi Ordu'da da Atatürk anıtı kaldırıldı !
AKP'den Erdoğan posteri açan asker açıklaması: "Sindireceksiniz"
Cumhuriyet'in 100. yılında Türk kadının zaferi! A Milli Kadın Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonluğu'nun geldiği an...