Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Hürmüz Boğazı'nda bekleyen 3 Türk gemisinin Boğaz'dan ayrıldığını duyurdu.
Uraloğlu, toplamda 12 geminin geçtiğini ve 8 geminin hala Hürmüz Boğazı'nda geçiş talebiyle beklediğini aktardı.
Bu geçiş, Japon ve Fransız gemilerinin de Hürmüz Boğazı'nı geçmesinden sonra gerçekleşti. Katar'dan yola çıkan iki dolu LNG gemisi ise ihracat amacıyla Boğaz'a doğru yola çıktı.
Gemilerden birinin İran'ın müttefiki Çin'e doğru yol alması gemilerin savaş boyunca ilk kez gaz ihracatı yapabilecekleri umudunu yeşertti.
Uraloğlu X üzerinden şu paylaşımı yaptı:
"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmeleri yakından takip ediyor, bölgede bulunan Türk sahipli gemilerimizi ve Türk denizcilerimizi anlık olarak izliyoruz. "
"Dışişleri Bakanlığımızla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, Irak’tan yüklediği ham petrolü Malezya’ya taşımak üzere seyir halinde olan Ocean Thunder isimli Türk sahipli gemi dün gece itibarıyla Hürmüz Boğazı’nı güvenle geçerek Körfez’den çıkışını tamamladı."
"Böylece savaşın başlangıcından bu yana Körfez’de bekleyen 3 gemi Hürmüz Boğazı’ndan güvenle ayrılmış oldu."
"Bu geçişle birlikte Hürmüz Boğazı çevresinde bulunan Türk sahipli gemi sayısı 12’ye, çıkış talebi bulunan gemi sayısı da 8'e düşmüştür."
"Halihazırda bölgeden ayrılmak isteyen 8 gemimiz ve bu gemilerde görevli 156 personelimizin emniyetli şekilde intikali için çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam ediyoruz."
"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Dışişleri Bakanlığımız ve diğer ilgili kurumlarımızla bölgede bulunan Türk sahipli gemilerimizi ve Türk denizcilerimizi yakından takip etmeye devam edeceğiz."
Sözcü
EPDK’dan elektrik tedarik tarifesinde yeni karar38 izlenme
Okulları tatil ettirecek açıklama geldi! "Kutup vorteksi parçalandı" diyerek uyardı: İstanbul'da olacakları anlattı13 izlenme
Kayyum kararına mahkeme aranıyor: “Dosyalar kayyum kararı veren mahkemede toplansın” başvurusu13 izlenme
AKP içinde ilginç kavga! Bu üç isim kanlı bıçaklı27 izlenme
Yenikapı’dan notlar: Eski kalabalıklar yok, öğretmenler lise öğrencilerini getirdi282 izlenme
Üçbuçuk milyon Suriyeliye kalıcı konut verilecek!286 izlenme
İstanbul Küçükçükmece'de halk artan hayat pahalılığını protesto etmek için sokağa indi! 'Hükümet istifa'91 izlenme
Türkbank’ı seçim öncesi alelacele sattılar43 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 7.857 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.631.876’ya, can kaybı da 27.983’e yükseldi!
AKP acil durum numarasında bile muhalefeti dışladı
Eski bakanın kız kardeşi büyükelçiliğe atandı
İlber Ortaylı'dan 'Isias Otel' eleştirisi: "İbret nesnesi olmalı"