Çıkarılan af ve infaz düzenlemelerine rağmen cezaevi nüfusu artıyor. 3 bin 62 nüfuslu Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesine de 2 bin kişi kapasiteli cezaevi yapılıyor. 145 bin metrekare arsa üzerinde, 54 bin 828 metrekare inşaat alanına sahip olacak cezaevi, bir milyar 237 milyon 500 bin liraya mal olacak. Cezaevi inşaatını AKP’den Ağrı Milletvekili ve belediye başkan adayı olan Servet Alpaslan yapacak.

MİLLETVEKİLİ: MÜJDE
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk projeyi “Müjde” olarak sundu ve Karakeçili’de ekonomik ve sosyal hayatın canlanacağını belirtti. AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan da cezaevi için “Stratejik ve büyük ölçekli, ekonomik ve sosyal yapımızı güçlendirecek, stratejik bir yatırım” diyerek müjde verdi.
CANLANACAK
Kaplan şunları söyledi: “Cezaevi faaliyete geçtiğinde 500 personel burada görev yapacak ve önemli bölümü aileleriyle birlikte Karakeçili’de ikamet edecek. Bu durum, ilçenin nüfusunu artıracak; konut talebini, sosyal yaşamı, esnafın ticaretini ve günlük ekonomik hareketliliği önemli ölçüde canlandıracak.”

‘Hizmetkar olacağım’ diyordu
Nüfusu 3 bin 62 kişi olan Karakeçili’ye yapılacak 2 bin kişi kapasiteli cezaevinin 600 gün içerisinde bitmesi planlandı. İnşaatı yapacak olan firmanın sahibi Ağrılı iş insanı Servet Alpaslan 2019’da AKP’den aday adayı oldu.
Sözcü
Almanya’dan vize hamlesi: Yeni nesil işçi göçü nasıl işleyecek?54 izlenme
İzmir Meclisi’nde Rahmi Koç tartışması! Cemil Tugay’dan AKP'li Aydemir’e ayar: "Siz özür dilediniz mi?"22 izlenme
Dolardaki düşüş de TL’yi de kurtaramadı40 izlenme
Kombiyi açtık fatura cep yaktı20 izlenme
Sedat Peker'den yeni iddia! "4 ton 900 kilo kokain..."50 izlenme
Sokak röportajında Mehmet Şimşek'in fotoğrafını gösterip "Fotoğrafa bakınca ne görüyorsun” diye sordular, herkesin cevabı aynı oldu: "Zam"45 izlenme
Özgür Özel: "Kürsüyü bırakmayız. Grup toplantısını yapacağım"16 izlenme
Turizm Bakan Ersoy depremzedeleri sahneye 'talihliler' diye çağırdı!33 izlenme
Kadına şiddet uygulayanlar için pes dedirten karar!
Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecek: "Daha mazbatamı almadan borçlar yüzünden doğalgaz kesildi"
Özkan Uğur yaşamını yitirdi
Bütün binaları yıkılan AKP’li müteahhit böyle ihya oldu: Kimseyle rekabet etmeden yüzlerce ihale aldı