980 milyon TL'lik 2022 yılı bütçesi açık veren ve yılın ortasında yaklaşık 3 milyar TL'ye çıkaran ve sık sık arsa satışları ile gündeme gelen AKP'li Başakşehir Belediyesi, 6 Temmuz 2022 günü “Güvercintepe Kapalı Pazar Yeri ve Katlı Otopark” yapımı için ihaleye çıktı.
21 MİLYON TL DAHA FAZLA TEKLİF VERDİ
Sözcü'de yer alan habere göre belediye, ihalenin yaklaşık maliyetini 273 milyon 392 bin 726 TL olarak hesapladı. İhale, yaklaşık maliyetin üstüne çıkarak 21 milyon TL daha fazla teklif veren Makro Yol Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne verildi.
Şirket ile belediye arasında 19 Eylül günü 294 milyon 500 bin liralık sözleşme imzalandı. 33 bin 800 metrekarelik inşaatın 700 günde tamamlanması planlanıyor.
AKP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI
Makro Yol A.Ş'nin sahipleri Trabzonlu Selim Özderya, Dursun Ali Özderya ve Mustafa Özderya. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Dursun Ali Özderya, AKP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı'nda ekonomi işleri başkanı ve ilçe başkan yardımcısı.
Şirket, Başakşehir Belediyesi'nden daha önce de yüksek bedelli inşaat ihaleleri aldı. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen 239.9 milyon liralık “Başakşehir Genelinde Yol ve Çeşitli Sanat Yapıları Yapılması” ihalesini, 2021 yılında düzenlenen 57 milyon liralık yol inşaatı ihalesini Makro Yol şirketi kazanmıştı. Aile şirketi, Türkiye genelinde kamu tarafından açılan bir çok inşaat ihalesini de alıyor.
Deprem fırsatçıları hakkında inceleme başlatıldı40 izlenme
Mansur Yavaş eczanelerdeki veresiye defterlerini kapattı: 1429 hastanın borcu ödendi28 izlenme
İstanbul Kongresi kararının ardından CHP'nin kongreleri tek tek engelleniyor20 izlenme
Kayyum rektör Melih Bulu zorda: Kendisine rektör yardımcısı bulamıyor!91 izlenme
Bunlara kim yol veriyor? Hoca kılıklı sözde hoca kadınların neden regl olduğunu açıkladı52 izlenme
AKP’li başkandan 5 teğmen hakkında skandal paylaşım35 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında Mustafa Türkay Sonel’in ifadesi ortaya çıktı54 izlenme
Tarla ile TÜİK arasında büyük fark! TÜİK'e 'gerçeği açıkla' çağrısı68 izlenme
100 yıllık türbe kaldırıldı, mezar boş çıktı!
Candan: “TBMM Saray’a taşınacak”
Dilek İmamoğlu Saraçhane'den haykırdı: 10 maddelik taleplerini tek tek sıraladı
Adana’da AKP binası önünde yapılan Gazze protestosuna polisten dehşete düşüren müdahale! Üzerine su döküp bir de tekmelediler!