Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu.
Destici, PençeKilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 9 askere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diledi, ardından 25 partinin logosunun ve isminin bulunduğu sosyal medya paylaşımını 'savundu'
BPP lideri Mustafa Destici, şunları söyledi:
“Ülkemizdeki siyasi partilerin bir kısmı terör örgütünün partisiyle anlaşma yapan, aday çıkarmamaları karşılığında, terör örgütünün partisine, kamuoyuna açıklanmayan taahhütlerde bulunan bir ittifakın içinde bulundular ya da destek verdiler. 12 Ocak Cuma günü, yaşadığımız terör saldırısının ardından, Türk siyasetinin içinde bulunduğu bu çarpıklığı ortaya koyan bir paylaşım yaptım. Sözlerimizin, kelimelerin hatta harflerin arkasındayız. Bu gerçekleri dile getirdiğimiz için hepsi birden Büyük Birlik Partisine ve şahsıma karşı saldırıya geçtiler. Hepsiyle baş edebiliriz. Hepsiyle baş edeceğiz. Çünkü haklıyız. Çünkü milletimiz de bizim gibi düşünüyor ve yaygaranın, kendi ayıplarını örtmek için çıkarıldığını çok net bir şekilde biliyor"
"BÜYÜK BİR İFTİRA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
"Büyük bir iftira ile karşı karşıyayız" iddiasında bulunan Destici, "Paylaşımımda da belirttim; 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hepiniz bir aradaydınız. Biz paylaşımdaki fotoğrafta bulunan tüm partileri terör unsuru saymışız. Bu büyük bir çarpıtma, büyük bir yalan ve diğer taraftan da aslında düştükleri çukurdan kurtulma çabalarıdır. Paylaşımdaki fotoğraftaki gösterdiğimiz logolar 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ittifak ederek aynı Cumhurbaşkanı adayına oy veren ya da isteyen partilerdir. Fotoğrafta yer alan partilerden herhangi biri ‘hayır biz 1428 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı, HDP’nin de TİP’in de TKP’nin de ve diğerleri, desteklediği adayı desteklemedik’ diyorlarsa eyvallah. O zaman biz deriz ki, biz hata yapmışız. Bu fotoğraf kendi yaydıkları ve yayınladıkları bir çalışmaydı. Bugün neden bundan rahatsız oluyorlar, ben anlamadım. Beni, partimi, alperenleri korkutamazsınız" diye konuştu.
ÖZERLİK TWEETİNE NE DEDİ?
Sosyal medya hesabından geçmişte yaptığı "özerklik" tweetine değinen Destici, "Çözüm süreci denen sürece dün de karşıydık bugün de karşıyız. Onların siyasi uzantılarıyla hiçbir zaman ne siyasi menfaat uğruna ne de başka bir şey uğruna asla ve kat'a görüşmedik, görüşmeyiz” ifadelerini kullandı. (DHA)
KRT
Elektriğe her ay gizli zam! Kullanım sabit kalsa bile fatura artacak20 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuçlar! CHP birinciliği kaptırmıyor, AKP’nin oyları eriyor24 izlenme
Sedat Peker Veyis Ateş'e dikkat çekti: "Yine savcılığa gitmedi"35 izlenme
Milli parklar da satılacak iddiası!63 izlenme
Seçim öncesi kasayı boşaltmışlar: Merkez Bankası rezervlerinde tarihi düşüş!36 izlenme
35 yıl önce ABD'den Turgut Özal'a gönderilen gizli mektup açıldı! İçerikte 5 özel istek bulunmaktadır.50 izlenme
MHP'li Başkan'ın rüşvet aldığı iddia edildi74 izlenme
Korkunç iddia: KYK yurdunu böcekler bastı, bir öğrenciyi uykusunda yılan soktu!81 izlenme
Yumurta fiyatları yerinde durmuyor
Taliban ile 1 hafta geçiren Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy 'Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz, Atatürk'ün değerini bilelim!'
TCDD'de iki yılda 127 kaza 1 milyar TL’lik zarar!
Ayhan Bora Kaplan'ı Esenboğa'da gözaltına almışlardı, şimdi kendileri gözaltına alındılar!