Gümüşhane’de Adalet Bakanlığı tarafından inşa edilmesi planlanan kampüs tipi ceza infaz kurumu için yer arayışları sürerken, Köse ilçesine bağlı Salyazı köyü sakinleri projeye talip oldu. Köy halkı ve muhtarlık, cezaevinin kendi köylerine yapılması için yaklaşık 35 milyon lira değerindeki 200 dönümlük araziyi devlete bedelsiz hibe etmeye hazır olduklarını açıkladı.
Salyazı Köyü Muhtarı Nurettin Karakoç, teklif ettikleri arazinin yapımı devam eden GümüşhaneBayburt Havalimanı’na sadece 3 kilometre mesafede bulunduğunu belirtti. Bölgede ekonomik bir hareketlilik yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Karakoç, cezaevi projesinin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını savundu.
Muhtar Karakoç, projeye yönelik fedakarlıkları hakkında şunları söyledi:
"200 dönümlük arazimizi hibe etmeye hazırız. Bu arazinin değeri yaklaşık 35 milyon lira civarında. Devletimiz tasarruf tedbirleri uygularken, böyle bir arazi teklifinin devlete fazla bir yük olmayacağını düşünüyoruz. Cezaevi buraya yapılırsa, yaz aylarında zaten yoğun olan köyümüz, yıl boyu canlı kalacaktır."

Köy sakinleri de cezaevi projesinin köye getireceği nüfus artışı ve ekonomik canlanma beklentisiyle yatırımı destekliyor. Bölgede ulaşım sorununun havalimanı sayesinde aşılacağını belirten vatandaşlar, projenin Salyazı köyü için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar ise arazinin 300 dönüme kadar çıkarılabileceğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu. (DHA)
Genç işsizlerin uzun kuyruğu! Hukuk ve iktisat mezunları zabıta olmak için yarışacak!53 izlenme
Diyanet'in fetva gerginliği: Fiyatları tayin eden Allah'tır40 izlenme
Emekli Tümgeneral Kısacık Kozmik Oda kumpasını anlattı: Bülent Arınç FETÖ’cülerin babasıdır!1576 izlenme
Hüsnü Mahalli: Kanal İstanbul'a ne oldu?82 izlenme
Parası olan puanı olanla aynı bölümde okuyabilecek!92 izlenme
Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen’in annelerine hakaret eden küfürbaza soruşturma!170 izlenme
Liselilerden muhteşem kutlama: Cumhuriyet 100 yaşında38 izlenme
Türkiye şehitlerine ağlarken, MHP’nin seviyesiz Akşener kampanyasına tepki yağdı!58 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 6.436 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.387.101'e, can kaybı 23.997’ye yükseldi!
ABD'de ikinci George Floyd vakası! Polis elektroşok silahıyla birden fazla ateş etti, vatandaş 'Nefes alamıyorum' diye bağırdı!
Bu fotoğrafı sokaktaki vatandaş çektirse başına neler gelirdi?
Alkol ve sigaraya ÖTV zammı