CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, “Elin Avrupalısı emeklisi bir avuç dövizle Türkiye’de ultra lüks tatil yaparken bizim vatandaş 36 ay taksitle mont almaya, bit pazarında kıyafet giymeye, ayağındaki ayakkabısını, sırtındaki paltosunu satıp evine ekmek götürmeye çalışıyor” dedi.
Sınır kapılarından yabancıların akın akın alışveriş yapmaya geldiğini hatırlatan Sümer, “Van Kapıköy Sınır Kapısından İranlılar akın akın alışveriş yapmaya geliyor. Artvin Sarp Sınır Kapısından Gürcistan'lılar Türkiye'ye alışveriş için kuyruğa giriyor. Edirne Kapıkule Sınır Kapısından Bulgarlar ve Yunanlılar gelip bizimle alay ederek alışveriş yapıyor. Çünkü saray iktidarı paramızı tarihin en değersiz parası haline getirdi, itibarını yerle bir etti” dedi.
ADANA BİT PAZARI
Adana'daki bit pazarında çektiği fotoğrafı paylaşan Sümer, “Bizim vatandaşımız Adana’da bitpazarından alışveriş yapıyor. 36 ay taksitle mont almaya, ikinci el pazarında kıyafet giymeye, ayağındaki ayakkabısını, sırtındaki paltosunu satıp evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bu kalabalık maalesef her gün bit pazarında tekrarlanıp duruyor. İşte bu fotoğraf AKP iktidarının 20 yılda Türkiye’yi getirdiği durumdur. İşte bu fotoğraf Ticaret Bakanlığının bütçesinin aynısıdır” diye konuştu.
Sözcü
AKP'den vekil adayı olan Kaymakam'dan eczane çalışanlarına pes dedirten 'maske - sosyal mesafe' cezası!64 izlenme
Aydınlı yurttaşlardan Özlem Çerçioğlu isyanı! Belediye önünde oy pusulası yaktılar12 izlenme
Kullanılan su: 0, fatura: 85 lira!78 izlenme
Bakan Nebati pembe tablo çizdi30 izlenme
İmamoğlu açıkladı: İBB, 2020'de ihtiyaç sahiplerine 618 milyon 890 bin lira destek sağlamış!94 izlenme
Beyaz Saray'da tarihi anlar: Trump ve Zelenskiy birbirine girdi29 izlenme
Niğde'de sağlık 'suya düştü': Milyonluk cihazlar ve hastalar yağmura teslim19 izlenme
Avrupa Birliği sınırlarını kapattı142 izlenme
İmamoğlu davasında yeni gelişme: Savcı rapor aldı, CHP'den tepki geldi! "Amacınız nedir?"
Cumhur İttifakı’nın Oğuzeli adayından terbizyesizlik ! 'G.t.zü yırtıp başınıza geçirseniz de bu millet size hakettiğiniz dersi verecek'
Erdoğan'ın memleketi Rize'de Çaykur protestosu! 'Devlet iyice izlesin' deyip mahsulünü ateşe verdi
Emniyete Mücahit Birinci talimatı: İfade vermek için adliyeye polisle değil korumasıyla geldi