İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart'ta gözaltına alınmasıyla başlayan ve 23 Mart'ta tutuklanmasıyla birlikte tüm Türkiye'de eylemler sokaklara taştı, binlerce kişi gözaltına alındı, yüzlerce kişi tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre 19 Mart eylemlerine katılan ve gözaltına alınan Trakya Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisine, bir süre sonra Selimiye Yurt Müdürlüğünden, "yurttan atıldığına" ilişkin tebliğde bulunuldu.
Öğrenciye tebliğ edilen yazıda Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nin 24. maddesindeki, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Anayasa'da belirtilen niteliklerine aykırı davranışlarda bulunmak, milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayrak veya sembol asmak, kullanmak, marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak, oturma eylemi yapmak, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı, tören düzenlemek, demeç vermek, katılmak veya katılmaya zorlamak" fıkrası kapsamında yurttan çıkarıldığı bildirildi.

Öğrenci, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Anayasal hakkımı kullandım, suç teşkil eden bir şey yapmadım. Anayasal hakkımı kullanmam kriminalize edilemez" dedi.
19 Mart eylemlerine katıldığı için "polis şiddetiyle gözaltına alındığını" söyleyen öğrenci, ilk önce kendisine adli kontrol kapsamında yurt dışına çıkış yasağı ile karakola imza verme şartları getirildiğini ancak daha sonra savcılığın itirazı üzerine hakkındaki adli kontrol şartının "ev hapsi"ne çevrildiğini ifade etti.
Ev hapsi dolayısıyla zorunlu stajını yapamadığını, derslerine katılamadığı için de okulunun uzadığını söyleyen öğrenci, gözaltına alınmasıyla birlikte el konulan telefonunun hala iade edilmediğini ve bu sebeple de ders notları ve belgelerine erişimde zorluk yaşadığını anlattı.
Öğrenci, yurttan atılmasının ardından ailesinin yanına döndüğünü, imkanları el verirse yeni akademik yılda arkadaşlarıyla beraber öğrenci evine çıkacağını belirtti.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Caferi 'Sayın Sedat Peker'in söylediklerinin tamamen doğru olduğunu onayladığımı, teyit ettiğimi ve doğruladığımı belirtmek isterim!'197 izlenme
Zam bekleyen emekliye bir darbe daha: Selçuk Geçer 'O yasayı kaldırdılar' diyerek kötü haberi verdi33 izlenme
Türk Lirası 19 yılda pul oldu32 izlenme
Kriz derinleşiyor: Bahçeli'nin inadı 15-20 vekil kaybettirdi!39 izlenme
EYT'lilere bir destek de Yargıtay'dan geldi!48 izlenme
AKP’li belediyenin açtığı ihalede adres yine değişmedi!32 izlenme
Suriyeliler İnkılap Tarihi kitabına girdi!44 izlenme
100 lira 12 yılda eriyip neredeyse pula döndü!39 izlenme
Yangın kâbusu bitmiyor! Bornova'da çıkan yangın Buca'ya sıçradı
“Sandık başına memur olmayan görevliler koyuluyor”
Depremin simgesi fotoğraftaki baba kızın mutlu günlerindeki fotoğrafı ortaya çıktı
Oğlunu Allah yolunda kurban ettiğini söyleyerek bıçaklayan Yusuf A. tutuklandı! “Pişman değilim. Oğlumu Allah yoluna adadım”