Türkiye Varlık Fonu’na devredilen köklü kamu kuruluşu Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT), son yıllarda art arda zarar etmeye devam ediyor. Son altı yılda kurumun toplam zararının 8 milyar TL’yi aştığı belirtildi.
HaberSen yaptığı açıklamada, 184 yıllık geçmişiyle ülkenin en köklü kurumlarından biri olan PTT’nin yanlış politikalar ve liyakatsiz yönetimler nedeniyle çöküş sürecine sokulduğunu vurguladı.
Sendikanın açıklamasında “PTT, bu ülkenin kılcal damarlarına kadar işlemiş, halkın malı olan güzide bir kurumdur. Ancak son yıllarda yürütülen yanlış politikalar ve liyakatsiz yönetimler sonucunda, PTT’nin göz göre göre çökertildiğine şahit oluyoruz. Kurum, ne yazık ki bugün emekçilerinin maaşlarını bile ödemekte zorlanan bir duruma düşürülmüştür” denildi.

HaberSen, PTT’nin 50’den fazla taşınmazı satışa çıkarmasının tepki göstererek söz konusu taşınmazların bedelinin 2,2 milyar TL’yi geçtiğini açıkladı.
Açıklamada ayrıca, bu satışların PTT ile ilgili kamuoyuna yansıyan belgelerle bağlantısının olup olmadığı sorusu yöneltildi. Sendikanın açıklamasında söz konusu duruma itiraz edildiği ifade edildi.
Hangi ilçeler bitti hangileri devam ediyor? İşte İstanbul’da son durum302 izlenme
Sedat Peker davasındaki tahliye kararına itiraz48 izlenme
Bir inşaat devi şirket daha konkordato ilan etti!206 izlenme
Meclis Başkanı, Atatürk’ü görmemekte kararlı: 18 Mart kahramanları arasında Atatürk yok!264 izlenme
Sedat Peker’in iddiaları yargıya taşındı! 4 isim hakkında suç duyurusu61 izlenme
AKP'ye defalarca oy verdiğini söyleyen vatandaş 'Mideme vurunca kendime geldim vurmasaydı gelmezdim!'51 izlenme
'ÇED raporuyla, toprak kaymasının ne alakası var?' diyen Murat Kurum’u ÇED raporu yalanladı62 izlenme
Özgür Demirtaş'tan flaş 128 Milyar dolar açıklaması124 izlenme