Kayıp Yusuf dosyasının üzerindeki sır perdesi aralanamazken, Gülistan Doku soruşturması kapsamında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in tutuklanması, Kazdal ailesinin zihnindeki soru işaretlerini yeniden alevlendirdi.
Tuncay Sonel, Yusuf'un kaybolduğu süreçte, 2008 ile 2012 yılları arasında Of ilçesinde kaymakam olarak görev yapıyordu. Sürecin en başından beri Tuncay Sonel ile iletişim halinde olduklarını belirten acılı baba Tahir Kazdal, Sonel'in tutuklanma haberlerinin ardından geçmişte yaşananları farklı bir gözle değerlendirmeye başladığını ifade etti.
Baba Kazdal, dönemin kaymakamı Sonel'in o günlerdeki şaşırtıcı yaklaşımını anlatırken dikkat çekici ifadeler kullandı. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda on dakikadan fazla görüştüğünü belirten baba Kazdal, bu görüşmenin hemen ardından kapılarının çaldığını ve karşısında Tuncay Sonel'i gördüğünü dile getirdi.

Kazdal'ın aktardığına göre, Sonel kendisine "Aferin, sen balığı baştan yakaladın" şeklinde konuştu. O dönem ne denirse inandıklarını belirten acılı baba, eşinin kafası dağılsın diye yapılan iyiliklerin aslında bir şeylerin üzerini kapatmak amacı taşıyıp taşımadığını artık bilemediklerini vurguladı.
O dönem kaymakamlık görevini yürüten Tuncay Sonel'e uzun yıllar boyunca güvendiklerini belirten Tahir Kazdal, son yaşanan tutuklama olayının ardından içlerine bir kurt düştüğünü saklamadı. Bugüne kadar herhangi bir şüphe duymadığını ifade eden Kazdal, gündeme düşen son olayları duyunca canının sıkıldığını ve ihtimal vermek istemese de kafasında derin soru işaretleri oluştuğunu dile getirdi.
Baba Kazdal'ın iddialarına göre, çocuğun kaybolduğu noktayı gören evlerinin köşesindeki manavın güvenlik kamerası, Yusuf'un kaybolduğu gün tesadüf eseri arızalandı ve o güne ait hiçbir kayıt alınamadı. Bununla birlikte, o dönem görevli bir subay, dere kenarında Yusuf'a ait olduğunu iddia ettiği ancak çocuğun bedeninden çok daha büyük bir pantolon buldu. Baba, bu subayın ifadesinin alındığı söylenmesine rağmen gerçekte alınmadığını iddia ederek bu gizemli durumun da aydınlatılmasını bekliyor.

Yusuf Kazdal, Trabzon'un Of ilçesinde 30 Mart 2009 tarihinde çöp dökmeye gittikten sonra kayboldu ve yapılan arama çalışmalarında kendisine dair bir ize ulaşılamadı.
Sözcü
Diyanet'in suç duyurusunda bulunduğu Volkan Konak'tan açıklama42 izlenme
Büyük skandal! FETÖ'cüler gizli belgeleri yayınladı!115 izlenme
Emeklinin maaşı eriyor!62 izlenme
Bir AKP'li belediye daha Suriyeli öğrencilere toplu taşımayı bedava yaptı!49 izlenme
Ali Kıdık'tan dikkat çeken paylaşım 'Millet İttifakı kazanınca Atatürk Havalimanı yeniden açılamasın diye pist üzerinde cami inşaatı başlatmışlar!'73 izlenme
10 Kasım’da göbek atan müdürün cezası belli oldu!1657 izlenme
Mahalli: Oyunun bir sonraki hedefi Türkiye485 izlenme
Bu nasıl sığınmacı? Tüfekli, roketatarlı Afgan İstanbul sahilinde!85 izlenme
Özgür Özel'den 'mutlak butlan'a karşı net mesaj: "Biz boynumuzu veririz ama boyun eğmeyiz"
Minare ve ezandan sonra çok daha büyük rezalet ! Türk bayrağını söküp AKP afişi astılar !
Vatandaşların gönderdiği yardımlara AKP’liler parti logosunu yapıştırıyor! Tıklayıp kendi gözlerinizle görün
İmam isyan etti 'Camilerde toplanan paralar nereye harcanıyor?'