1725 Aralık sürecinin yıldönümünde dönemin aktörlerinden eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'la ilgili kulislere yansıyan bilgiler son derece şaşırtıcı. Bir dönem Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atanan, ancak kısa süre içinde bu görevden istifa eden Aslan uzun zamandır gözlerden uzaktı.
DANIŞMAN YAPILDI İDDİASI
Kulislere yansıyan iddialara göre Süleyman Aslan bir süredir Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın danışmanı olarak görev yapıyor. Bu görevlendirmenin resmen gerçekleşip gerçekleşmediğine dair net bir bilgi olmamakla birlikte, Aslan'ın düzenli olarak Bakan Albayrak'la çalıştığı ve toplantılara katıldığı ileri sürüldü. Süleyman Aslan’ın finans sektörü ve merkez bankacılığı alanlarında yürütülen çalışmalara katkı verdiği belirtiliyor.
EKONOMİNİN KRİTİK AKTÖRLERİ BİR DÖNEM ASLAN’A BAĞLI ÇALIŞMIŞTI
Odatv’ye bilgi veren konuya yakın kaynaklar, Bakan Albayrak'ın ekonomi ekibiyle çoğunlukla İstanbul'da ve hafta sonları düzenlediği değerlendirme toplantılarında Süleyman Aslan’ın sürekli katılım sağladığını ileri sürdü.
Aslan, ekonomi yönetimindeki isimlerle de birlikte çalışma tecrübesine sahip. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Halkbank'ta görev yaptığı dönemde hep Süleyman Aslan'a bağlı çalışmıştı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla da Süleyman Aslan döneminde Halkbank'ta Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştü. Süleyman Aslan kamu bankalarının yöneticileri ile de geçmişte uzun süre ortak mesai yapmıştı.
HAKAN ATİLLA’DAN SONRA ASLAN’LA MESAJ
Ekonomi kulislerine yansıyan bilgilere göre, Aslan'ın değerlendirme ve önerileri toplantılarda alınan kararlarda oldukça etkili. Kredi büyümesine yönelik düzenlemeler, BDDM tarafından alınan bazı yakın zamanlı kararlar ve zorunlu karşılıklardaki yeni model gibi önemli adımlar Süleyman Aslan'ın önerileriyle hayata geçirilmiş durumda.
Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atanması hükümetin "net duruşuyla" ve Borsa'nın ortaklarından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) hisse satma tehdidine rağmen gerçekleştirilmişti.
Bu kez Süleyman Aslan'ın önemli bir göreve getirilmesi hükümetin ve Bakan Albayrak'ın "kararlı" mesajını perçinlemiş görünüyor. Odatv’ye bilgi veren kaynaklar, sessizce gerçekleşen bu görevlendirmenin yakında kamuoyu ile de paylaşılması beklendiğini belirtti.
https://odatv.com/17aralikinkritikismisuleymanaslanhangigorevegetirildi18121917.html
AKP'li vekil sadece bunları yaparak her ay milletvekili maaşı alıyor27 izlenme
17 Ağustos'tan 2 yıl önce yayınlanan 'Komplo Teorisi' filmindeki bir sahnede, Türkiye'de 7.3 büyüklüğünde bir deprem olacağının söylendiğini biliyor musunuz ?273 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: Araçların görüntüleri ortaya çıktı!35 izlenme
İmamoğlu’nun yedi yıl önce kullandığı ifade gündem oldu! Bakın ne söylemiş?102 izlenme
Medya AŞ Genel Müdürü'nden kızına mektup: "Nedenini bilmediğim tutukluluğum nedeniyle yanında olamayacağım"13 izlenme
Tatvan'daki et skandalı istifa getirdi!163 izlenme
Endonezya'nın Bali adasında 170 liraya yiyeceğiniz yemeği Türkiye'de kaça yersiniz? Türk gezgin anlattı: "Ben kendi ülkemde kaıklanmaktan bıktım!"31 izlenme
Özlem Çerçioğlu sınır tanımıyor: Erdoğan’ın yürüyeceği halıyı ütületti!12 izlenme