CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 15 Temmuz Şehit Yakınları ile Gaziler Vakfı'nı ziyaret ederek, vakıf görevlilerine şehit yakınları ve gaziler için toplanan 338 milyon liranın nerede olduğunu sordu. Vakıf yöneticileri, bu paranın sadece 14,9 milyon lirasının dağıtıldığını açıkladı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 251 şehit yakını ile 2 bin 734 gazi için yardım kampanyası başlatılmış 2016 yılı sonunda 309 milyon lira para toplanmıştı. Resmi Gazete'de 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan kararla Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı kuruldu. Uzun bir süre Hazine hesabında tutulan ve nemalarıyla birlikte 338 milyon liraya ulaşan para, bu yılın başında vakıf hesabına aktarıldı.
CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Murat Emir, uzun süredir bu paranın akıbetini soruyordu. CHP’li Emir, daha önce adresine gittiğinde kapalı olan vakfı bu sefer açık buldu. Vakıf yöneticileriyle görüşen Emir, 338 milyon liranın akıbetini surdu. Vakıf görevlilerine "Nihayet sizi burada muhatap bulmuş olmak bizim için mutluluk verici oldu. Ancak, bugüne kadar paraların dağıtılmamış olması, nemalandırılmasına rağmen faiz gelirlerinin yarısının bile verilmemiş olması büyük bir sıkıntı ve bu sizin dışınızda gerçekleşen bir sorun" diyen Emir, meselenin siyasallaştırılmadan paranın asıl sahiplerine ulaşması gerektiğine dikkat çekti.
BUGÜNE KADAR DAĞITILAN PARA 14.9 MİLYON LİRA
Vakıf yöneticilerine paranın akıbetini soran CHP’li Emir’e yöneticiler 338 milyon liralık paranın 14,9 milyon lirasının dağıtıldığı yanıtını verdi. CHP’li Emir ise yöneticilere şunları söyledi:
"Şehit yakını ve gaziler için bundan yaklaşık dört yıl önce 309 milyon lira para toplandığı açıklandı ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzunca bir süre bu parayı dağıtmaya yanaşmadı. Bütün sorularımızı da yanıtsız bıraktılar. Bizim zorlamamazın ardından nihayet bu yılın başında para Hazine hesabından alınıp vakıf hesabına aktarıldı. Yine bizim zorlamamızla, bu yılın Nisan ayında üç kez biner lira dağıtıldığı açıklandı. Şimdi sizden öğreniyoruz ki; iki kez daha para dağıtımı yapılmış ve bugüne kadar dağıtılan para 14.9 milyon lira. Oysa bu miktar, biriken faiz gelirinin yarısı bile değil. 15 Temmuz şehitleri ile gazi yakınlarına bağış yapanlar, bu paraların nasıl değerlendirildiğini açık bir şekilde takip etmek istiyor. Bizim de vakıftan beklentimiz şeffaf bir şekilde bu sürecin yönetilmesi. Buradaki paraların her kuruşuna özen gösterilmesi lazım. Halen 300 milyon liranın üzerinde para dağıtılmayı bekliyor. Sizden daha şeffaf, daha açık, yönetim kurulu kararlarının kamuoyuyla paylaşıldığı bir süreç talep ediyoruz."
https://odatv4.com/15temmuzparalariortadayok05092018.html
Bülent Arınç davayı kazandırdığı şirketin yönetim kuruluna girdi!44 izlenme
Dev şirketler savaşa hazırlıksız yakalandı: Milyarlarca dolarlık zarar10 izlenme
Sivrisinekleri Kaçıran Formül Bulundu33 izlenme
Alevi Bektaşi Federasyonu Kılıçdaroğlu kararı için 'Demokrasiye darbe' dedi!7 izlenme
600 yıllık köprüde taşkın düşünülmüş, 3 yıllık otoyol sular altında!17 izlenme
AKP'li vekil pandemide cebini doldurmuş... Milyarlık kazanca düşük vergi!26 izlenme
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Seçim Tarihi" Hakkında Konuştu38 izlenme
14 yaşındaki çocuğun bacağına dokunup öptü! Olayın patlak vermesiyle mahalle karıştı.26 izlenme
'Cumhurbaşkanı Kararı' yayımlandı: Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, yap-işet-devret hariç
Bakan Koca açıkladı: 32.176 yeni vaka tespit edilirken, 184 kişi hayatını kaybetti, 23.104 kişi sağlığına kavuştu!
MAK Araştırma’dan yeni seçim anketi… AKP’de dramatik düşüş durdurulamıyor
Saray'ın başdanışmanı, teğmenlerin ihracını skandal sözlerle savundu! "Şanlı askerimiz millete değil düşmana kılıç çeker"