Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 21 Ocak'ta tutuklanarak gönderildiği Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden 148 gün sonra 17 Haziran'da tahliye oldu.
Tahliye kararının gerekçesini merak ettiğini söyleyen Özdağ, SZC TV’de İpek Özbey’in sorularını yanıtladı.
CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluğu ve CHP'nin kurultayına ilişkin başlatılan soruşturmaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, "Cumhuriyet Halk Partisi çok ağır bir baskıyla karşı karşıya. Ve bir partinin yaşayabileceği en ağır baskı süreçlerinden birisini yaşıyor ve buna karşın Sayın Özgür Özel'in göstermiş olduğu performansın etkileyici bir performans olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.
Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala ile cezaevinde birçok kez karşılaştıklarını belirten Özdağ şöyle konuştu:
''Osman Bey ile hayata çok farklı baktık, bakıyoruz. Ama orada birçok kez karşılaşma imkanımız oldu. Hafif iletişimimiz oldu. Ben o zamana kadar çok merak etmemiştim Osman Kavala davasını. Fakat davayı okuyunca dehşete kapıldım. Bu ülkenin her bir yurttaşı adil yargılanmalı. Osman Kavala da bunu görmüyoruz. Altı seneden beri içeride ve çıkabilir. Bu hukuki bir şey değil, bu siyasi bir şey. Can Atalay'la da çok farklı yerlerdeyiz. Can Bey ile de selamlaşma imkanımız oldu. Yargıtay aleyhinde karar aldığı zaman ben dışarıdaydım ve bunu eleştirmiştim. Çünkü Anayasa Mahkemesi kararı hiyerarşik olarak her şeyin üstündedir.''
Antalya'da partisinin toplantısında kullandığı ifadeler sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmasına değinen Özdağ, "Sabah İstanbul Başsavcılığının bir soruşturma başlattığını duydum ama doğrusu üzerinde pek durmadım. Konuşmanın Antalya'da yapıldığını biliyorum; İstanbul Başsavcılığıyla ne ilgisi var ki?" ifadelerini kullandı.
Antalya'da gözaltına alınma anıyla ise Zafer Partisi Genel Başkanı şöyle anlattı:
Antalya'da gözaltına alındıktan sonra kara yoluyla İstanbul'a getirilmesine değinen Özdağ, tutuklanmayı beklenmediğini ifade etti:
"İstanbul’a gidene kadar kafamda sürekli bir soru vardı: "Nasıl tutuklayacaklar?" Çünkü hakaretten dolayı tutuklama olmaz. İstanbul’a vardığımda avukat görüşme odasında beklemeye başladım. Ne zaman götürürsünüz dedim, "Yarın" dediler. Ama öğleden sonra saat 1:30’a kadar beklettiler."
Haksız yere suçlandığını ifade eden Özdağ, "86 milyon insanı tutuklamak mümkün; milletvekilleri dışında kimseye dokunulmazlık tanınmaz. Bu süreç başlamış oldu, ancak bir yandan da çok yoğun bir çalışma temposu vardı. Beş ay boyunca yat kalk oldukça yoruldum. Fakat haksız yere suçlandığınızı bilerek yaşamak insanı öfkelendiriyor; bu, insanı en çok yoran şeydir. Bir de ne zaman çıkacağımı bilmemek, insanın kaygılarını artırıyor." dedi.
"Şimdi gerekçeyi çok büyük bir merakla bekliyorum" diyen Özdağ, "Hakim çok zarifti, ama ben tarihe geçmesini isterdim. Türkiye'de bağımsız yargı olmasa da bağımsız yargıçların olduğunu gösterebilirdi. Kamuoyuna da adalet için hala umut olduğuna dair bir mesaj verebilirdi" dedi.
İsrailİran çatışmasının ardından gündeme gelen 'iç cephe' konusuna da değinen Özdağ, şunları söyledi:
"Benim ilk günden itibaren söylediğim şu oldu: Türkiye’de iki farklı hukuk uygulaması var. İktidara yakın olanlara farklı, muhalefettekilere farklı bir hukuk uygulanıyor. Ama bir milletin bir tek hukuku olmalı. Eğer destekleyenlere farklı, desteklemeyenlere ise düşman ceza hukuku uygulanırsa, milli birlik tesis edilemez."
Daha önce AKPMHPDEM Parti arasında yürütülen 'İmralı Süreci' etkisi sebebiyle tutuklandığı ifade eden Özdağ, İpek Özbey'in "Neden serbest bırakıldınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Bu süreç büyük bir sıkıntı yaşıyor. Sıkıntı, bu sürecin doğasındaki diğer hususlardan kaynaklandı. Ben, PKK terör örgütüne güvenilmemesi gerektiğini başından beri ifade ettim. PKK, "Türkiye beni yendi ve ben mağlup oldum" demeden, Türkiye ile müzakere yapılmaması gerektiğini söylüyorum. Bu yaklaşımımı her zaman savundum.
Hem Öcalan'ın hem de PKK'nın açıklamalarında bir zafer havası vardı. Birinci müzakere sürecinde de böyleydi. O zaman Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den randevu almıştım, onu ziyaret ettim ve kendisine yedi sayfalık bir rapor sundum.
Bu sebeple, PKK’nın ne yapacağını, ne yapmayacağını hem bir konu uzmanı olarak hem de Türk siyasi tarihinin içinde aktif birisi olarak çok iyi öngörebiliyorum."
Muharrem İnce ‘Saray’ı bilim yuvası yapacağım’378 izlenme
İmamoğlu’nun mitinginden çıkan genç kadına sözlü saldırı! “Açık gezemezsin, burası Müslüman ülke”35 izlenme
Osmangazi Köprüsü'nde yapılan HGS soygunun ispatı ve veznedarın kaçış anı !49687 izlenme
Vatandaşa tahta köprü başkana deri koltuk!59 izlenme
Deprem uzmanından korkutan uyarı: Çanakkale Köprüsü fay üstünde416 izlenme
İmamoğlu ve İBB'ye kara propaganda! Yalan ve iftira broşürlerini İstanbul'un her yerine dağıttılar!842 izlenme
Prof. Acemoğlu'ndan 'ekonomik kriz' değerlendirmesi "henüz en kötü kısmı başlamadı"101 izlenme
AKP, seçtiği müteahhitlere 4 büyük gizli ihalede 1.2 milyarlık iş verdi!41 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi, fırıncı isyan etti! "Devlet yetkilileri bunu görmüyorsa biz ne yapalım? Bir çuval un 600 lira"
AVM’de yürüyen genç “Neden yan baktın” denilerek saldırıya uğradı, ağır yaralanan genç, yoğun bakıma alınırken şüpheli serbest bırakıldı!
Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
Mehmet Şimşek ile 100 gün: Faiz, enflasyon ve kur nereye geldi?