‘128 milyar dolar nerede’ pankartları dünya gündemindeMerkez Bankası'nın (TCMB) yaklaşık 128 milyar dolarlık döviz rezervinin 20192020 döneminde şeffaf olmayan bir şekilde harcanması Türkiye'de siyaset gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, dünyada da yankı buldu.
ABD merkezli finans ajansı Bloomberg, “Türk polisi ‘128 milyar dolar' afişlerini indirdi” başlıklı haberde, CHP binalarına asılan “128 milyar dolar nerede?” yazılı afiş ve pankartların savcılık talimatıyla polis tarafından vinçlerle gece saatlerinde indirildiği aktarıldı.

ALBAYRAK DÖNEMİNDE HARCANDI
Haberde, CHP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ekonomi yönetiminin başında olduğu dönemde TL'yi savunmak adına merkez bankası rezervlerinin hatalı şekilde kullanıldığını öner sürdüğü, Türkiye'nin para politikası kökenli siyasi kavganın giderek şiddetlendiği aktarıldı.
ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın, Türkiye'de faizlerin düşük tutulması için 100 milyar dolardan fazla rezerv harcandığı yönündeki tahmini de haberde yer aldı.
Haberde, Erdoğan'ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'a sahip çıkarak “Kaybolan bir şey yok, para ülkenin hazinesinde ve merkez bankasında. Döviz rezervlerimiz toparlanmaya başladı” sözlerini kullandığı da hatırlatıldı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/128milyardolarneredeafisleridunyagundemindeyankih72140.html
Nedim Türkmen ve ailesi yangında yaşamını yitirdi83 izlenme
Yunan tahriki devam ediyor!83 izlenme
Hulki Cevizoğlu gerçek yüzünü göstermeye devam ediyor! İmamoğlu'na saldırdı, Erdoğan'a övgüler düzdü!57 izlenme
'Çok az kaldı' diyen İmamoğlu vaatlerini sıraladı: "Refahı, adaleti, ve bereketi yaşayacağız"10 izlenme
Taciz şüphelisi linçten korkup, dereye atladı96 izlenme
İçki ve sigaraya bandrol zammı!36 izlenme
İPA açıkladı: İstanbul’da yaşamanın bedeli 100 bin liraya dayandı! Megakentte hayatta kalmak giderek zorlaşıyor9 izlenme
Balıkesir’de meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı177 izlenme