CHP Ekonomi Masası’nın Nevşehir’de turizm işletmecileri ile yaptığı toplantıda konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “AK Parti Genel Başkanı bugün yaptığı grup toplantısında nihayet 128 milyar doları sattıklarını itiraf etmiş. Bu önemli bir aşama ama bu yetmiyor," diyerek "Şunu bilmemiz lazım: Nasıl, niçin, kime satıldı?" sorusunu yöneltti.
"Serbestçe dalgalanan kur rejiminde rezervleri kullanmak suretiyle kura müdahale etmenin yolları vardır. Bu yolların da saydam olması lazım," diyen Öztrak şöyle devam etti:
"128 milyar dolardan bahsediyoruz Merkez Bankası’nın internet sitesinde dövize yapılan müdahaleler yazıyor. Ama bu son dönemde yapılan 128 milyar dolarlık müdahale ile ilgili tek bir kayıt yok. Şmdi bu safhadan sonra yapılması gereke;. bu 128 milyar dolar Merkez Bankası’nın kasasından nasıl, hangi yöntemle çıktı? Sonuçta da bu nereye gitti?
Sürekli bir Berat Albayrak güzellemesidir gidiyor. Ben çok merak ediyorum; bu kadar iyiyse, bu kadar önemli işler yaptıysa neden değiştirdiniz? Türkiye Cumhuriyeti aşiret değil. Krallık falan da değil. Türkiye Cumhuriyeti bir devlet. Devlet olmanın da belli kuralları vardır. Bu kurallar çerçevesinde yapılan işler hakkında kamuoyu bilgilendirilir, hesabı kitabı verilir, Kamuoyu da gereken değerlendirmeyi yapar.”
ERDOĞAN’IN ‘128 MİLYAR DOLAR’ AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında CHP tarafından Merkez Bankası rezervlerinden çıktığı öne sürülen 128 milyar dolar ile ilgili “Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır” demişti.
https://www.birgun.net/haber/128milyardolarmerkezbankasininkasasindannasilcikti335333
TÜSİAD operasyonu sevindirmiş! Ahmet Hakan yeni Türkiye’yi anlattı22 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 28.678 yeni vaka tespit edildi, 29.296 kişi sağlığına kavuşurken, 217 kişi hayatını kaybetti!48 izlenme
Cami inşaatına hilafet bayrağı astılar! Vali'den açıklama geldi50 izlenme
PTT'ye ait arazi daha avantajlı teklifler varken yandaş firmaya veriliyor51 izlenme
Dolar hastaları vurdu: Dövize endeksli ilaçlar SGK'dan çıkarılıyor45 izlenme
Irak sınırında acı haber: 2 şehit127 izlenme
Ortada kanal yok, toplu konut inşaat sözleşmesi var39 izlenme
Rıza Sarraf'ın tecavüz davasında yeni gelişme145 izlenme