Yaklaşık 40 saattir devam eden ve halen kontrol altına alınamayan Marmaris’teki orman yangınına 10 ton su atma kapasitesine sahip dev helikopter de katıldı.
Sözcü'de yer alan habere göre, Orman Genel Müdürlüğü’nün kiraladığı uçaklar arasında yer alan ağır helikopter sınıfındaki BoeingVertol Chinook’a yangının başlamasından yaklaşık 35 saat sonra talimat verdi.
Sabaha karşı konuşlu bulunduğu Çanakkale’den hareket eden N235CH tescilli Chinook helikopter Marmaris’e 10.30’da ulaştı.
Chinook’un, gövdesine monte edilen su kapasiteli su sepetiyle denizden de su alarak 10 ton su atabiliyor.
UÇAKLARIN BİR SORTİSİ 1 SAATİ BULABİLİYOR
Halen bölgede kullanılan Air Tractor uçakları 3 ton kapasiteli ve bu uçakların denize inme kabiliyeti olmadığı için her defasında Dalaman Havalimanı’na gidip, yakıt ikmali gibi su ikmali yapıldıktan sonra tekrar havalanması gerekiyor. Bu nedenli her uçağın bir sorti süresi bir saati bulabiliyor.
Erdoğan'ın kuzeni: Bu adamın kime çalıştığını artık çözmemiz lazım60 izlenme
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'tan flaş iddia! "Gürsel Tekin, Çerçioğlu gibi yakında gereğini yapacaktır"10 izlenme
Stres Egzaması Nedir? Belirtileri Nelerdir? Doğal Tedavisi Var mı?34 izlenme
Özgür Özel meydan okudu! “Bir daha o görüntüleri görürsem, gelirim darmadağın ederim. Bir daha o görüntüleri görürsem dağılmamak üzere toplanırız! Tepemin tasını attırma”19 izlenme
Akaryakıta bu gece büyük zam geliyor18 izlenme
Yaparsa bunu ancak AKP yapar! İşte iktidarın sıralı zam listesi41 izlenme
Elektrik fiyatı neden düşmüyor?169 izlenme
CHP’li İlgezdi: Cezaevlerinde corona vakaları 15 günde yüzde 606 arttı53 izlenme