Tarihçi yazar Sinan Meydan, yaşanan sığınmacı akını sonucu ülkemizde hızla artan Arap nüfusuna dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Son 10 gününde çeşitli kentlere gittiğini belirten Meydan, ülkemizin istila edildiğini ve kent merkezlerinde Türkçe'den daha çok Arapça konuşulduğunu söyledi.
Wilson İlkelerinden Sevr Antlaşması'na; Misakı Milli'den Lozan'a; Adalar, Batı Trakya ve Musul'dan Hatay'ın anavatana katılmasında demografinin etkili olduğunu hatırlatan Meydan şu ifadeleri kullandı:
"Son 10 gündür çeşitli söyleşiler için çeşitli kentlere gittim,gidiyorum, gözlemim şu:Türkiye sessiz değil, olabildiğince seslice istila ediliyor; kentlerin merkezleri yabancılar tarafından ele geçirilmiş gibi, Türkçeden çok Arapça duyuluyor. Bazı yerlerde demografi değişmiş bile."
Meydan, paylaşımını 20 Ekim 1921'de Fransızlar ile imzalanan Ankara Anlaşması'nın 7. maddesini hatırlatan "Tarihten ders almak! Konu: Demografinin Önemi" başlıklı yazısını anımsatarak yaptı.
Ankara Anlaşması'nın 7. maddesinde şöyle deniliyor:
"İskenderun Bölgesi (Hatay) için özel bir idare usulü tesis olunacaktır. Bu mıntıkanın Türk ırkından olan ahalisi kültürlerinin inkişafı için her türlü teşkilattan faydalanacaklardır. Türk lisanı orada resmi dil olacaktır."
Yeniçağ
Emekliden kurban isyanı: "3 bin lirayla tavuk kesemeyiz"41 izlenme
Şimşek'in 'enflasyon düşüyor' açıklamasına sert tepki: 'Halkın gerçeği' dedi tek tek açıkladı27 izlenme
Fitch'ten yeni başkana uyarı geldi: Türkiye ekonomisinde belirsizlik sürüyor46 izlenme
Yenilgiyi hazmedemeyen AKP eski defterleri açtı!265 izlenme
Yunus Emre Enstitüsü’nin firari Başkanı Şeref Ateş’in oğlu Enes Ateş, vakfa yönelik "yolsuzluk" soruşturmasından tutuklandı49 izlenme
Günlerdir suskun olan Sedat Peker’in asıl konuşacağı tarih açıklandı! Sağ kolu Emre Olur paylaştı70 izlenme
Zeytin yetişmeyen ülkede zeytinin fiyatı 50 TL iken Türkiye'de neden 250 TL?62 izlenme
İşte 'lebalep' AKP kongrelerinin vaka sayılarına yansıması!117 izlenme