20 yıllık müezzin Zekeriya Bilada, İYİ Parti’nin teşkilat açılışında Kur’an okuduğu için emekliliğine dört ay kala Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevinden alındı.
Müezzin Zekeriya Bilada, Nevşehir’de İYİ Parti il binasına bir davet üzeri giderek Kur’an okuduğu için AKP’li belediye başkanı tarafından şikayet edildi. Diyanet’in, şikayetin ardından Bilada’nın işine son verdiği öğrenildi. Geçen yıl şubat ayından bu yana hak mücadelesi veren Bilada, yetkililere seslendi.
Bilada, söz konusu programa gitmek için müftüden izin aldığı ancak, AKP’li belediye başkanının kendisini şikayet etmesi ile hakkında işlem başlatıldığını ifade etti.
Bilada, Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu’nun 25. maddesi gerekçe gösterilerek ihraç edildi. Bu maddede “Diyanet personeli siyasi partileri veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez” ifadesi yer alıyor.
Yeniçağ’ın Ciddigazete’den aktardığı habere göre, biri şeker ve epilepsi olan dört çocuğuna bakamayan kendisi de bedensel engelli baba Bilada, haksız yere işten çıkartıldığı gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine dava açtı.
Dava devam ederken, kendisiyle görüşen ve hakkındaki raporu söylediklerinin aksine, kendi düşünceleriyle doldurduğu iddia edilen Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişi Adem G.’nin yanına gitti. “Ben söyledim ama sen farklı bir ifade yazmışsın. Ben de söylediklerimi yazdığını düşünerek altına imza attım. Niye böyle yaptın?” diyen müezzine, müfettiş Adem G.’nin verdiği cevap ise “Ne işin vardı İYİ Parti’de? Sen bunu hak ettin” oldu.
Öte yandan Müezzin Zekeriya Bilada, İYİ Parti İl Başkanlığı’nın açılışında Kur’anı Kerim okuduğu için Diyanet’ten atılırken, Nevşehir İl Müftüsü ve imamlar, AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz’le güncel siyaset değerlendirmelerinin yapıldığı toplantılar için her hangi bir soruşturmadan geçirilmedi.
Bilada, şu anki durumunu ise “Çocuğum da ben de engelliyim. Hayatımız berbat oldu. Vicdansızlıktan başka bir şey değil. 40 yaştan sonra hiçbir yerde iş de bulamıyoruz. Eş dost yardımıyla ayakta duruyoruz” sözleriyle anlatıyor.
İsmail Saymaz'dan AKP'li Belediye Başkanına bir şok daha!108 izlenme
Hal esnafı konuştu: "Mazot fiyatları düşmezse indirim olmaz"36 izlenme
AKP'li Maldivler tatilcisi mafya lideriyle kol kola!28 izlenme
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) yönetimi de iyi kazanıyor! Bu nasıl tasarruf?70 izlenme
DMO'nun 4 yılda açtığı 130 ihalenin tamamını AKP'li yönetici aldı!56 izlenme
Kira isyanı: Fiyatları duyan İstanbul’u terk ediyor37 izlenme
Mansur Yavaş'tan orman yangınına maruz kalan bölgelere yönelik alkışlanacak adım!70 izlenme
Diyanet'in 2022 bütçesi 16.1 milyar lira! Diyanet'in bütçesi hangi bakanlıklardan daha çok?51 izlenme
Fabrikadan sıfır aldığı 1993 model Tofaş’a yıllarca gözü gibi baktı,sattığı fiyat dudak uçuklattı
Anayasa Mahkemesi 17-25 Aralık soruşturmasında Kılıçdaroğlu'nu haklı buldu!
Sokak röportajında gergin anlar: Sunucu ve vatandaşlar Atatürk'e 'put' diyen şahsa haddini bildirdi!
Son seçim anketi açıklandı: Mansur Yavaş Erdoğan'a fark attı, Erdoğan 5 adayın da gerisinde kaldı!